سیر سیاه نوعی محصول جانبی است که از سیر به دست میآید. البته باید بدانید تهیه کردن این گونه سیر اصلاً آسان نیست و گاهی شما مجبور میشوید آنها را تا ۴۰ روز در معرض حرارت و رطوبت قرار دهید. این امر باعث میشود تا سیرهای معمولی حالتی کاراملی پیدا کنند.
از مهمترین اتفاقاتی که در طی این روند برای سیر می افتد این است که طعم تند خود را از دست میدهد چرا که برخی از ترکیبات موجود در این ماده خنثی میشوند. خواص درمانی سیر سیاه کمتر از سیر معمولی نیست و حتی در بعضی از موارد بهتر عمل میکند و به همین دلیل است که قیمت این گونه سیر بسیار بالا میباشد. برای آشنایی با خواص مهم سیر سیاه ما را همراهی کنید.
همان طور که در بالا اشاره کردیم فرایند ۴۰ روزهای که سیر سیاه آماده میشود، تغییرات گستردهای در ساختار سیر ایجاد میکند. به همین دلیل است که میتوان از سیر سیاه در درمان بعضی از بیماریها و ساخت داروها استفاده کرد. شما میتوانید از این ماده به روشهای گوناگونی مانند، تخمیر شده، روغن و یا به صورت خام استفاده کنید. کارشناسان تغذیه با انجام دادن آزمایشهای گوناگون بر روی این ماده دریافتهاند که فرایند حرارت دادن به سیر باعث افزایش غلظت آلیسین و S-allycysteine میشود.
جلوگیری از سرطان
یکی از مهمترین خواص درمانی که به این ماده نسبت میدهند، جلوگیری از سرطان است. همان طور که در بالا اشاره کردیم، S-allycysteine بر اثر حرارت دادن در این ماده افزایش پیدا میکند. دانشمندان اعتقاد دارند که این ترکیب میتواند بر روی کاهش تومورهای سرطانی و مرگ سلولی (در سلولهای سرطانی) تأثیر داشته باشد. در سال ۲۰۱۴ آزمایشاتی مقایسهای در دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی کالیفرنیا انجام شد. در این آزمایش سلولهای سرطانی را در معرض عصاره سیر سیاه و سیر معمولی قرار دادند. بعد از یک دوره ۵ روزه مشخص شد نمونهای که با استفاده از عصاره سیر سیاه آغشته شده بود، تا ۵۰ درصد در از بین بردن بافتهای سرطانی موفقتر بوده است.
درمان دیابت
دیابت یکی دیگر از بیماریهای مزمنی است که میتوان با استفاده از مصرف این ماده درمان کرد. تحقیقات موسسه بهداشت و سلامت عمومی ایالات متحده آمریکا نشان میدهد تعداد کسانی که در سال ۲۰۱۷ به دیابت مبتلا شدهاند، رشدی ۱۵ درصدی داشته است. آزمایشات زیادی بر روی تاثیرات آلیسین در بدن انجام شده که بیشتر آنها اعتقاد دارند ارتباط نزدیکی بین این ماده و کاهش قند خون وجود دارد. به همین دلیل است که از مواد موجود در این گونه سیر در ساخت داروهای ضد دیابتی استفاده میشود. مواد فعال موجود در این گیاه میتواند به کاهش تولید انسولین در بدن کمک کند، که برای بیماران دیابتی و کسانی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، اهمیت دارد.
بهبود گردش خون
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، این ماده میتواند به بهبود گردش خون کمک کند. در ابتدا تصور بر این بود که این خاصیت سیر سیاه به دلیل وجود آهن و مس میباشد. تحقیقاتی که در سال ۲۰۰۵ انجام شد، نشان داد میزان این دو عنصر بسیار ناچیزتر از آن است که بتوانند گردش خون را افزایش بدهند. محققان سوئدی به این نتیجه رسیدهاند این موضوع ریشه در سولفید هیدروژن دارد که با مصرف سیر در بدن ایجاد میشود. ترکیبات سولفوریک علاوه بر افزایش گردش خون، به تنظیم فشار خون نیز کمک میکنند.
تقویت سیستم ایمنی
همان طور که می دانید یکی از مهمترین خواصی که به سیر نسبت میدهند، تقویت دستگاه ایمنی میباشد چرا که این ماده سرشار از خواص آنتی اکسیدانی، ضد قارچی و ضد باکتریایی میباشد. تمام این خواص به شدت بیشتری در سیر سیاه نیز یافت میشوند و به همین دلیل مصرف این ماده میتواند سیستم ایمنی بدن شما را به راحتی تقویت کند. دانشمندان باور دارند مصرف سیر میتواند به پیشگیری به بیش از ۱۵۰ بیماری مختلف مزمن کمک کند.